Kassai Magyarok Fóruma


Prejdi na obsah

2015 február - Megújult erővel

Archívum


Megújult erővel

A Kassai Magyarok Fóruma 2015. január 21-ei közgyűlésén a polgári társulás tagjai új 7 tagú elnökségét választottak. Az elnökség összetétele a következő három éves ciklusban: Biró Szilvia, Caban Mária, Gergely Papp Adrianna, Hanesz Zoltán, Mátyás Flórián, Pandy Rita, Šoltés Zsolt. Az új elnöksége első ülésére február 3-án került sor, ahol megválasztották a szervezet új vezetőségét. A polgári társulás elnöke Šoltés Zsolt, alelnöke Hanesz Zoltán, titkára pedig Caban Mária lett.

Az elnökség a közgyűlés döntésének megfelelően 2015-ben is megszervezi a tavaly elindított
"Kassai Kerekasztal" egyeztető fórumot. Az idén erre előreláthatóan március 18-án kerül sor. Az előző év folyamán megrendezett egyeztetés eredményeképpen a szervezetek a www.amikassa.sk és www.kassaiholmi.sk honlapok eseménynaptárába gyűjtik össze eseményeiket. Mivel a www.amikassa.sk néhány hónapja már regionális hírportálként is működik lehetőség nyílik rövid tudósításokban is hírt adni a kassai magyar közösségek tevékenységéről. Az elkövetkező "Kassai Kerekasztal" céljai közé tartozik, hogy javítson a tájékoztatás hatékonyságán a regionális sajtóval való jobb együttműködés útján.


Az új elnökség köszönetét fejezi ki a polgári társulás alapítóinak, akik az előző négy évben munkájukkal lerakták az alapjait egy nyílt párbeszéden alapuló, az együttműködés gondolatát szem előtt tartó közösség kialakításának. Az alapítók: Balassa Zoltán, Halász György, Havasi Péter, Kolár Péter, Máté László és Szaszák György tanácsait, észrevételeit a jövőben is szívesen várjuk, hogy figyelembe vehessük őket a szervezet további működésénél.

Hanesz Zoltán

2015. február 7.


Zpä na obsah | Zpä na hlavné menu