Kassai Magyarok Fóruma


Prejdi na obsah

Bemutatkozás


Céljaink

A kassai magyarok közösségi tudatának ébrentartása, a szervezetek közötti együttműködés javítása, a kulturális- és közélet eseményeinek összehangolása, a kassai magyarok társadalmi érvényesülésének elősegítése.

Fő tevékenységi kör

  • a közéleti együttgondolkodás formáinak kialakítása
  • civil kezdeményezések felkarolása
  • a kassai közvélemény informálása kulturális és közéleti eseményekről
  • a kassai magyarok közéleti szerepvállalásának elősegítése
  • együttműködés kialakítása szlovákiai és külföldi civil szervezetekkelMiért éppen Fórum?

Az ókori görögöknél az Agora, a piac és a szentély körüli hely alkotta azt a teret, mely a város közéleti központjának számított. Az ókori Róma fő köztere, a Forum Romana körül alakultak ki a kereskedelem és a politikai élet érintkezési pontjai.


Kassának szintén voltak közterei, ahol a boldog békeidőkben, mikor még a polgárok ismerősként üdvözölték egymást a Dóm előtti kényérpiacon, a házi pletykák mellett a közügyeket is szóba hozták. Ma, a nagyvárosok panelkulisszái mögött, tömegek száguldoznak a virtuális térben, s a Webes fórumokon zajlik a kommunikáció. Vitatér is lett egyben a behálózott világ. Az itt felbukkanó nézeteket sokszor jobban ismerjük, mint a közvetlen mellettünk élők véleményét.


A Kassai Magyarok Fóruma polgári társulás önmagunk jobb megismerését és mások általi nagyobb megbecsülését szeretné elérni lokális és globális szinten.


Céljaink eléréséhez minden támogatást szívesen fogadunk a következő számlán:
VÚB banka, a.s.
Bankszámla száma: 3471574653/0200

Külföldről történő átutalás esetén:
IBAN: SK11 0200 0000 0034 7157 4653
SWIFT: SUBASKBX

A szervezet története

2011 január 6-án 7 kassai magyar kezdeményezésére előkészületek történtek egy olyan kassai civil szervezet létrehozására, amely igyekszik a kassai magyar kulturális- és közéleti eseményeket összehangolni és elősegíteni a kassai magyarok társadalmi érvényesülését. A megalakulást megelőző találkozót, a "Kassai Kerekasztal" összejövetelét 2011. február 17-én nagy érdeklődés kísérte. A résztvevők itt döntötték el végleg, hogy létrehozák a Kassai Magyarok Fóruma polgári társulást. A szervezet alapszabályának elkészítésére és a jogalanyiság megszerzése érdekében előkészítőbizottságot hoztak létre. Az előkészítőbizottság tagjai: Balassa Zoltán, Csala Kornélia, Halász György, Havasi Péter, Kolár Péter, Máté László, Szaszák György. A szóvivői feladatok ellátásával Balassa Zoltánt bízták meg.

A
Kassai Magyarok Fóruma (KMF) polgári társulás hivatalosan 2011. március 31-én lett bejegyezve a Szlovák Köztársaság Belügyminisztériumban. Az KMF 2011. november 24-én tartotta alakuló közgyűlését, ahol megválaszottta a 9 tagú elnökséget és a 3 tagú ellenőrző bizottságot. 2011. november 28-án az elnökség megválasztotta a KMF 9 tagú vezetőséget.

A
Kassai Magyarok Fóruma (KMF) polgári társulás 2015. január 21-én tartott tisztújító közgyűlésen megválasztotta a 7 tagú elnökséget, amely 2015 február 3-án megválasztotta a vezetőséget.

Elnökség

Biró Szilvia, Caban Mária, Gergely Papp Adrianna, Hanesz Zoltán, Mátyás Flórián, Pandy Rita, Šoltés Zsolt


Vezetőség

Šoltés Zsolt - elnök

Hanesz Zoltán - alelnök

Caban Mária - titkár

Ellenőrzőbizottság
Kolár Péter
Köteles Szabolcs
Kukoricás Róbert


Zpä na obsah | Zpä na hlavné menu